Мирославу Вујадиновићу саборци и хумани људи саградили дом

Срна
Мирославу Вујадиновићу саборци и хумани људи саградили дом

Невесиње - Тешки инвалид из Невесиња Мирослав Вујадиновић и његова породица уселили су данас у нову кућу коју су им саградили чланови Удружења ратних ветерана уз помоћ предузећа и појединаца, а на идеју владике захумско-херцеговачког и приморског Григорија.

Саборцу и пријатељу који се налази у тешкој материјалној ситуацији ови хумани људи саградили су дом у приградском насељу Брежине.

Животни пут након рата Вујадиновићу није било нимало лак, јер је 12 година живио као подстанар са супругом и двоје дјеце са свега 240 КМ примања, те носећи се са мултипла склерозом због чега је био "везан" та постељу, а бори се и са недостатком ортопедских помагала.

Вујадиновић каже да је данас, након много година, осјетио радост и срећу, те захвалио својим саборцима, пријатељима и свим добрим људима што су имали слуха за његове проблеме.

Предсједник Удружења ратних ветерана Невесиња Бранко Зечевић подсјећа да је идеја потекла од владике Григорија који је предложио да се бар једном тешком инвалиду направи кућа.

Он каже да су сви од којих је затражена помоћ с радошћу жељели да помогну.

Предсједник Скупштине ратних ветерана Драженко Пудар подсјећа да је у хуманитарној акцији учествовало више од 100 људи, предузећа и организација.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана