Мирослав Сакан из Котор Вароша доказ да поштење није изумрло: Свако разуман би вратио туђи новчаник

Драгана Орловић
Мирослав Сакан из Котор Вароша доказ да поштење није изумрло: Свако разуман би вратио туђи новчаник

Котор Варош - Ако си културан и васпитан, онда знаш да увијек треба вратити нешто туђе када пронађеш. Не видим шта је ту чудно, јер вјерујем да би свако разуман исто поступио.

Ријечи су то којима Мирослав Сакан из насеља Врбањци у Котор Варошу скромно "правда" свој поштени чин.

Прије само неколико дана овај двадесетогодишњи младић пронашао је новчаник, у којем је, поред личних докумената, било 800 евра и 130 марака и без размишљања вратио их власнику.

- Кренуо сам у излазак. Била је субота увече. Негдје око десет часова стао сам пред которварошку пекару "Обеликс". Чим сам отворио врата аутомобила, угледао сам на земљи новчаник - започиње своју причу Сакан.

Отворио је новчаник, у којем је, како каже, одмах угледао новац. Није га бројао. Потражио је документа, да би веома брзо пронашао возачку дозволу на име Драгана Тешића.

- Питао сам неколико људи да ли ико познаје тог Драгана. Међутим, нико није чуо за њега, па сам одмах отишао у Полицијску станицу Котор Варош - истиче Сакан.

Полицајци су веома брзо утврдили гдје је власник и позвали га да дође да би преузео изгубљена документа и новац.

Када је стигао у Полицијску станицу, Тешић није ни знао да је био изгубио новчаник. Он већ годинама живи у Њемачкој и у Котор Варош је стигао да би са родбином и пријатељима прославио предстојеће новогодишње и божићне празнике.

- Много се обрадовао. Захвалио ми је и наградио ме. Отишли смо и на пиће да се боље упознамо - прича Сакан, за чије се поштење већ прочуло даље од Котор Вароша.

Ненавикнут на популарност и медијску пажњу, Сакан поручује да ипак није ништа необично урадио да о њему пишу, јер сматра да би сви тако поступили када би се нашли у сличној ситуацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана