Мирослав Лучић, предсједник Скупштине графа Источно Сарајево: Година на измаку била веома успјешна

Ј. Д.
Мирослав Лучић, предсједник Скупштине графа Источно Сарајево: Година на измаку била веома успјешна

Источно Сарајево - Рад Скупштине града Источно Сарајево током ове године може се оцијенити високом оцјеном, уз повремене мање тензије, изјавио је предсједник Скупштине Мирослав Лучић резимирајући годину на измаку.

- Без обзира на чињеницу да су иза нас локални избори, а у том  периоду очекивано је да одборници оштрије наступају, морам рећи да је све вријеме у Скупштини града владала врло коректна атмосфера и да није забиљежена скоро ниједна повреда пословника - казао је Лучић.

Додаје да се у појединим случајевима ситуација са републичког рефлектовала на локални ниво и то кроз оштрија иступања одборника.

Као најважнији документ усвојен у овој години Лучић наводи  Ревидирану стратегију развоја града за период 2016-2018. године, коју је израдила Градска развојна агенција.

Важним сматра и спремност да путем кредитног задужења обезбиједе дио средстава за изградњу болнице те је изразио наду да ће Влада РС у наредној години промијенити политику у вези са градњом болнице.

Лучић је рекао да очекује да ће безбједносна ситуација у Источном Сарајеву бити побољшана те је скренуо пажњу на важност Универзитета, који је стуб развоја града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана