Мирослав Илић за Дан Републике у Добоју

Г.С.
Foto: Илустрација

ДОБОЈ - Популарни естрадњаци који ће наступати током предстојећих празника требало би да у Добој доведу госте из околних локалних заједница које углавном неће организовати дочек Нове године на отвореном.

Наиме, у склопу манифестације "Зимска чаролија", која ће други пут бити одржана у Добоју од 24. децембра до 15. јануара у Парку народних хероја, планирано је неколико концерата.

"Прво ће бити Дјечја нова година 27. децембра, након тога 31. децембра Игор Вукојевић и његов бенд наступају за новогодишњу ноћ. Послије тога имамо прославу Дана Републике, 9. јануара, а госте ће забављати Мирослав Илић, и за Православну нову годину, 13. јануара, наступа Снежана Ђуришић с Бендом Перице Јаћимовића. Сигуран сам да ће сви наћи одређене дане за себе", најавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

У овдашњој Туристичкој организацији очекују да током одржавања "Зимске чаролије" путници намјерници сврате у Добој, али се надају и доласку суграђана који живе и раде у иностранству.

Гостима препоручују да обиђу и неке дестинације ван града, као и установе културе, преносе Независне.

"С туристичког аспекта могу препоручити свим посјетиоцима да за вријеме празника посјете посебно културне институције, у којима се увијек одржава нека промоција књига, неки концерти, а у овом периоду играју и филмови. Затим има једна прелијепа поставка у Народној библиотеци, а могу посјетити и музеј. Могу, такође, посјетити неке природне љепоте, као што су Околишта и етно-село Котроманићево. За љубитеље природе и планинарења увијек бих препоручила прелијепу руту од Горанског језера према врху Гостиљ или према Великој Остравици", рекла је Драгана Томанић, представница Туристичке организације Добој.

Најмлађе Добојлије у "Зимској чаролији", између осталог, имаће на располагању клизалиште, а они старији моћи ће да уживају у храни и пићу.

"Излагача ће бити 17. Наравно, ми смо организовали јавни позив. Морам нагласити да је и ове године град преузео на себе трошкове, неће бити никакве накнаде за све људе који буду излагали у 'Зимској чаролији', а комисија је одабрала да буде разноврстан садржај. Комисија је уважила захтјев Удружења родитеља дјеце с потешкоћама у развоју и они ће имати свој штанд", навео је Јеринић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана