Миро Илић из требињског СДС-а тврди да су га претукле страначке колеге

В. К.
Миро Илић из требињског СДС-а тврди да су га претукле страначке колеге

Требиње - Члан требињског СДС-а Миро Илић тврди да га је на Изборној скупштини градског одбора неколико страначких колега претукло и нанијело му тешке повреде ока само због тога што није гласао за предложено руководство, што су демантовали у врху странке у Требињу.

Напад се, према Илићевим ријечима, десио 9. априла, када је завршено гласање за новог предсједника требињског СДС-а и његовог замјеника. За предсједника је изабран Боривоје Нинковић, а на сједници којој је присуствовао и лидер СДС-а Вукота Говедарица, Илић је указао на лоше стање у странци и на непоштивање Статута и демократских принципа.

- Када је почело бројање гласова, у сали смо остали чланови комисије, још неки делегати и ја. Дошао је један човјек који ме је провоцирао и питао колико ми је Душан Ковач из странке платио да тако говорим. Видио сам да неће престати са провокацијама па сам кренуо напоље, а он ми је запријетио да ћу добити дебеле батине. Након тога сам двојици младића рекао да су ми свједоци да ми је пријетио. Тада ме је тај човјек зграбио с леђа, ухватио за врат и повио. Двојица или тројица иза мојих леђа су скочила са клупе и тада су почели да ме ударају. Пришао сам Говедарици и упитао да ли је то правда, а он ми је рекао: "Ма, пусти то". Рекао сам му да ћу све пријавити полицији, а он ме није ни погледао - испричао је Илић и додао да нико из странке није реаговао.

Говедарица није одговарао на телефонске позиве, а Нинковић каже да не зна о чему Илић прича, истичући да је то политичка провокација и да од 150 људи који су били на том мјесту нико ништа није видио. У Полицијској управи Требиње су потврдили да им је пријављен овај случај и да прикупљају информације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана