Мирко Новаковић поново предсједник Општинске организације у Новом Граду

Срна
Мирко Новаковић поново предсједник Општинске организације у Новом Граду

НОВИ ГРАД - Предсједник Општинске организације старјешина Војске Републике Српске у Новом Граду Мирко Новаковић, који је данас поново изабран на ту функцију, рекао је да је планом рада за идућу годину предвиђено стручно усавршавање старјешина, у оквиру чега ће бити организована и посјета једној касарни у Србији.

Новаковић је на изборној скупштини рекао да ће приоритет у раду ове организације бити стварање услова за бољи и квалитетнији рад, као и да план треба да садржи и социјалну компоненту, помоћ болесним члановима и њиховим породицама.

Он је навео да је од протекле скупштине, за двије године, преминуло 10 чланова организације старјешина.

“Идуће године обиљежавамо 30 година од формирања Прве пјешадијске новоградске бригаде и ми већ увелико припремамо и пишемо о ратном путу те бригаде”, навео је Новаковић.

Он је изразио наду да ће успјешно бити завршен тај пројекат.

“Прва фаза је прикупљање грађе и писање, друга је штампање, трећа фаза промоција и презентација књиге у јавности”, рекао је Новаковић.

Предсједник Регионалног одбора Организације Момир Ковачевић рекао је да је у наредном периоду у плану рада приоритетно побољшање статуса демобилисаних бораца, старјешина, инвалида и породица погинулих системским, студиознин радом.

“Ми ћемо кроз монографије, округле столове, едиције и књиге које пишемо доказати истину о борби српског народа”, истакао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је Организација старјешина Војске Републике Српске ове године проглашена за организацију од посебног интереса, чиме је обезбијеђена подршка Владе Републике Српске, а сва средства ће бити уложена у рјешавање кључних питања и проблема који се односе на ову популацију.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача подсјетио је на важну улогу старјешина Војске Републике Српске.

“Сигурно да никада није било лако доносити одлуке, а старјешине су то радиле у рату у оним тренуцима када је од одређених одлука зависило да ли ће људи преживјети, да ли ће се територија сачувати и те одлуке су имале далекосежне посљедице. Старјешине су сигурно носиле највећи терет у тим тешким временима и заслужују да имају своју организацију”, рекао је Дрљача.

На изборној скупштини данас су изабрани органи управљања у Општинској организацији старјешина Војске Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана