Мирко Кецман одбранио титулу најбољег косца и на домаћем терену

Милијана Латиновић
Мирко Кецман одбранио титулу најбољег косца и на домаћем терену

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ- Петровчанин Мирко Кецман одбранио је данас титулу најбољег косца и у својој Смољани гдје је по 13. пут одржана традиционална манифестација “Прва коса Грмеча”.

Надалеко познат косац који се знањем и умијећем доказао небројено пута широм бивше Југославије био је најбољи међу тридесетак косаца из региона. Кецману је припао трофеј “Латиновић Станко-Станкела” док је друго мјесто освојио  Марио Пирљевић, а трећи је био Милош Тркуља. Петровчани су били најбољи и у екипном такмичењу.

Кецман је за “Глас Српске” рекао да је данашњи дан у Смољани био прелијеп те да су уживали сви и косци и публика.

- Било нас је више од 30, такмичара, јуниора и ветерана. Још једна побједа значи да сам оправдао повјерење како својих земљака тако и свих оних који ме подржавају. Већ сутра требало би да косимо на Купресу - рекао је Кецман и захвалио свима који су присуствовали и на било који начин подржали ову манифестацију.

Окупљене у селу Смољана поздравили су предсједник Мјесне заједнице Маринко Мрђа, начелник Босанског Петровца Махмут Јукић и предсједавајући Скупштине општине Немања Давидовић.

Давидовић је обећао да ова манифестација мора наћи своје мјесто приликом креирања идућег буџета те да ће СНСД бити иницијатор тога.

-Задовољство је подржавати манифестације које чувају наше корјене, традицију и обичаје - истакао је Давидовић.

Манифестација је завршена културног - умјетничким програмом и традиционалним косачким ручком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана