Миодраг Деретић изабран за предсједника Градског одбора ПДП Приједор

Срна
Миодраг Деретић изабран за предсједника Градског одбора ПДП Приједор

ПРИЈЕДОР - Миодраг Деретић изабран је вечерас за предсједника Градског одбора ПДП-а Приједор.

Он је новинарима у Приједору рекао да неће бити смјена у тој странци и да је он отворен за разговор.

“Људи ме заустављају и питају хоће ли бити смјена у ПДП-у. Нема смјена. Отворен сам за разговор, премда немамо много времена јер су избори за 15 мјесеци”, рекао је Деретић.

Он је најавио да ће разговарати и са опозиционим и са партијама на власти.

“Ми учествујемо у власти у Приједору, али наша два одборника биће под непосредним мојим патронатом. Када је у питању свака сједница градског парламента, ја ћу са својим сарадницима и нашим одборницима прегледати дневни ред и договорићемо се шта ћемо подржати, а шта нећемо, свидјело се то неком или не”, додао је Деретић.

Деретић је познати адвокат, дугогодшњи званичник Српске радикалне странке Републике Српске и некадашњи министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да је пред Деретићем сложен посао у врло изазовним тренуцима и да не сумња да ће огромно искуство и мудрост коју он има искористити са екипом младих људи са много енергије.

“Ми у Приједору очекујемо заиста изузетно добар резултат на сљедећим изборима. Ми ћемо дати Деретићу пуну подршку да у наредном периоду заједно са нама спроводи политику ПДП-а која добија све већу подршку грађана у цијелој Републици Српској”, рекао је Бореновић.

Он је додао да су Приједор и Рогатица локалне заједнице у којима су проведени унутарстраначки избори ПДП-а и да ће у наредном периоду “вјероватно бити изненађења”.

“Ново руководство ће морати проводити политике ПДП-а”, истакао је Бореновић.

ПДП у Приједору учествује у власти и од краја 2018. године дио је скупштинске већине коју предводи СНСД. У расподјели власти након посљедњих локалних избора, на којима је ПДП освојио два мандата, овој странци су припали Одјељење за финансије Градске управе, Територијална ватрогасно-спасилачка јединица и предузеће “Комуналне услуге”, на чело којег је дошао досадашњи предсједник Градског одбора ПДП Приједор Далибор Грабеж.

Након деветог сабора Градског одбора ПДП Приједор, челни људи ове партије учествовали су у разговору с грађанима на Малом тргу у Приједору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана