Министарство породице, омладине и спорта РС: Позив пословним субјектима да поднесу захтјев за додјелу средстава

Срна
Министарство породице, омладине и спорта РС: Позив пословним субјектима да поднесу захтјев за додјелу средстава

БАЊАЛУКА - Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске позвало је пословне субјекте из своје надлежности да поднесу захтјев за додјелу средстава за санирање посљедица пандемије вируса корона за март, те обавијестило да исто право могу да остваре и субјекти који, између осталог, обављају дјелатности у фитнес и скијашким центрима.

Средства се одобравају пословном субјекту или предузетнику за сваког радника који је на дан 31. март регистрован у јединствени систем на пуно радно вријеме, у складу са поднесеном пореском пријавом пореза на доходак од личних примања и доприноса за март ове године.

Средства по раднику одобравају се у износу који представља збир пријављеног пореза и доприноса на лична примања радника за март, у складу са прописима којима је уређена област доприноса и пореза на доходак.

Пословни субјект или предузетник дужан је да надлежном министарству поднесе захтјев за додјелу средстава најкасније до 31. маја, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта.

Захтјев се може доставити у електронском облику путем електронске поште или у писаном облику путем поште или непосредно предајом захтјева на протокол надлежног министарства.

Ако се захтјев достави у електронском облику, пословни субјект или предузетник обавезан је да достави захтјев и у писаном облику, путем поште или непосредно на протокол надлежног министарства.

Пословни субјект или предузетник дужан је да у захтјеву наведе тачне податке у вези са бројем радника који су у марту били распоређени на пословима које су обављали у ограниченом обиму или на пословима који се нису могли обављати због забране обављања дјелатности узроковане пандемијом вируса корона.

Пословни субјекти пријаве могу доставити на мејл [email protected].

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана