Министарство одбране: Покренуте истражне радње у вези са пријавом о вријеђању новинара

Срна
Министарство одбране: Покренуте истражне радње у вези са пријавом о вријеђању новинара

САРАЈЕВО- Министарство одбране у Савјету министара саопштило је да су покренуте истражње радње ради утврђивања свих релевантних чињеница о томе да је припадник Оружаних снага БиХ у порукама објављеним на друштвеној мрежи “Фејсбук” вријеђао новинара портала “Прометеј.ба” Елдина Хаџовића.

“Уколико се утврди да је војно лице повриједило одредбе важећих законских и подзаконских прописа, исто ће, у складу са степеном повреде истих, бити адекватно санкционисано”, наведено је у саопштењу.

Министарство одбране и Оружане снаге БиХ оштро осуђују сваки облик непримјереног понашања припадника Оружаних снага које доводи до повреде одредаба Етичког кодекса понашања и нарушавања њиховог угледа.

“Од свих припадника Оружаних снага БиХ тражи се и очекује да искажу највећи степен професионализма, моралног и одговорног понашања током обављања својих професионалних, али и свакодневних обавеза”, наводе из Министарства одбране.

По окончању истражних радњи, јавност ће бити благовремено обавијештена о исходу.

Министарство одбране и Заједнички штаб Оружаних снага БиХ запримили су јуче обавијест Удружења БХ новинара и Линије за правну помоћ новинара, о томе да је припадник Оружаних снага порукама објављеним на “Фејсбуку” вријеђао новинара портала “Прометеј.ба” Елдина Хаџовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана