Минић: "Мира" је озбиљан гигант у Републици Српској

Срна
Минић: "Мира" је озбиљан гигант у Републици Српској

ПРИЈЕДОР- Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је данас да је Фабрика кекса "Мира" у Приједору озбиљан гигант у Републици Српској, имајући у виду број радника, капацитет и проценат извоза.

Он је навео да је Министарство кроз капиталне инвестиције за Фабрику "Мира" издвојило 200.000 КМ за подршку технолошкој опреми, што је износ двоструко већи него до сада.

"Желимо директно са терена да имамо информацију како бисмо направили што већу ефективност средстава које Министарство пласира. Конкретно, када је у питању технолошка опрема, можемо се похвалити буџетом који је у овој години 180 милиона КМ, али и тиме да скоро не постоји привредни, пољопривредни или било који други ресор везан за Министарство, а да није било подршке", рекао је Минић новинарима у Приједору.

Он је истакао да "Мира" има све могуће сертификате за извоз и да има европски односно свјетски ниво производње.

Минић је истакао да је веома битно марганин, јаја и пшенично брашно објединити као улазне параметре и путем Привредне коморе да би се задовољио одређени квалитет који је потребан за ову кондиторску производњу.

Директор "Мире" Марина Ступар захвалила се Министарству на 200.000 КМ за инвестицију у процесу производње.

"Имамо тренутно 380 радника. Прошле године промет је био око 37 милиона КМ. Производња је била око 7.400 тона. Ове године планирамо да буде бар толико, ако не и више. Инвестиције су у `Мири` нешто што је континуирано и свакодневно. Сигурно је било више од 20 милиона марака инвестиција у посљедњих 12 година и доста смо урадили на аутоматизацији у процесу производње. Извоз нам је око 80 одсто", навела је Ступарева.

Састанку у Фабрици кекса "Мира" присуствовали су градоначелник Приједора Слободан Јавор и представници Привредне коморе и Инвестиционо-развојне банке.

Министар Минић ће са градоначелником Јавором у Трнопољу посјетити фарме Драгана Балтића и Јусуфа Арифагића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана