Миловановић: Биће усвојена одлука о помоћи "Градској топлани"

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- На сутрашњој ванредној сједници Скупштине града Бијељина биће усвојена одлука о додјели новчане помоћи "Градској топлани" у износу од око 609.000 КМ, најавио је данас представник Коалиције "Договор за Бијељину" Мирослав Миловановић.

"Коалиција је одлучила да се издигне изнад политичке ситуације и подржи ову одлуку због општег добра Топлане и запослених и та одлука ће бити усвојена", рекао је Миловановић након састанка са представницима "Градске топлане" и градоначелником Љубишом Петровићем.

Он сматра да градоначелник није имао искрене најмере по питању рјешавања овог проблема, јер је о њему био упознат још у фебруару.

Миловановић је рекао да ће Колиција, када дође до ребаланса буџета, испунити своја обећања и помоћи и "Водоводу и каланизацији", Бањи "Дворови" и "Бијељина гасу", без обзира на став градоначелника.

Директор "Градске топлане" Раде Хаџи Стевић рекао је да су данас постигли договор којим ће бити ријешен ургентни проблем и измирена обавеза према добављачу на име испорученог енергента у претходним сезонама гријања.

"Свим учесницима састанка желим да захвалим на рационалном приступу, јер је ово питање изнад дневнополитичких питања и Градска топлана мора да буде приритет, радна мјеста и наставак обављања дјелатности", навео је Стевић.

Он каже да ће усвајањем ове одлуке бити "угашен само један пожар", јер ће бити омогућен опстанак фирме и радних мјеста, али да је "Топлани" потребна помоћ и у будућности, јер постоје проблеми са застарјелом мрежом, малим бројем корисника...

Стевић је подсјетио да је у децембру прошле године, као и у априлу ове године, доставио МУП-у документацију о незаконитим радњама у овој фирми током претходних пет и више година, што је, како каже, предмет пажње Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, о чему се ускоро очекују званичне информације.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изразио је задовољство јер је постигнут договор изнад политичких препуцавања.

"Имамо различита схватања, али јавни интерес, у овом случају Топлане, мора бити изнад сваког другог", рекао је Петровић и додао да ће за ребаланс буџета предложити додатна средства за ово предузеће.

Ванредна сједница Скупштине града Бијељине биће одржана сутра како би одборници одлучили о додијели новчане помоћи за "Градску топлану".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана