Милош Божовић путује у Москву на даље лијечење

Срна
Милош Божовић путује у Москву на даље лијечење

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Милош Божовић из Источног Сарајева, који је због тешке повреде главе већ осам година у коми, биће пребачен на даље лијечење у Москву у четвртак, 14. јула.

Секретар Општинске организација Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац рекао је Срни да ће Милош бити пребачен специјалним авионом за медицински транспорт који долази из Москве, те да је планирано да из Сарајева полети у 10.00 часова.

Милош Божовић је тешку повреду главе задобио на фудбалској утакмици у августу 2014. године, а његов отац Александар Божовић изјавио је на конференцији за новинаре у фебруару да се појавила могућност дјечаковог лијечења матичним ћелијама на клиници у Москви, за шта је, како је тада навео, потребно више од 60.000 евра плус додатни трошкови за транспорт, смјештај и авионске карте пратилаца.

Укупан процес лијечења, према програму љекара са руске клинике, трајао би до двије године.

Средства за Милошево лијечење прикупљана су у бројним хуманитарним акцијама које су организоване у Источном Сарајеву.

Милош Божовић био је голман Фудбалског клуба "Славија" из Источног Сарајева, а у мечу јуниорских екипа "Славије" и "Звијезде" из Градачца у августу 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Божовић је имао бројне хируршке интервенције, лијечење у БиХ и иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана