Милионске штете од невремена у Српцу, дио општине и даље без струје и воде

Агенције
Милионске штете од невремена у Српцу, дио општине и даље без струје и воде

Србац - У општини Србац проглашена је ванредна ситуација, због незапамћеног олујног невремена које је јуче у поподневним сатима погодило ту локалну заједницу и причинило огромне материјалне штете, које ће према првим процјенама, бити вишемилионске.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић потврдио је данас да је један дио општине без струје и воде.

Посљедице су видљиве, како је казао, на инфраструктури, стамбеним и објектима јавних установа, међу којима су и двије школе, подаци су србачке градске управе.

Олујни вјетар, праћен јаком кишом и градом, јуче је око 17.00 сати поскидао цријеп и полупао прозоре на бројним стамбеним и пословним објектима, оштетио возила и саобраћајну сигнализацију, ишчупао из коријена на стотине стабала, причинио штете на електро мрежи и другој инфраструктури широм србачке општине.

На неколико кућа вјетар је почупао кров, а значајна оштећења причињена су и на крововима централних основних школа у Српцу и Разбоју, као и неколико подручних школа, о чему ће бити обавијештено и ресорно министарство.

Полицијској станици у Српцу пријављена су оштећења на око 15 возила широм општине, од чега је највећи број у ужем градском језгру. Забиљежена су и оштећења возила у неколико мјесних заједница, међу којима је и Бардача гдје је оборено стабло оштетило четири возила на паркингу спортско-рекреативног центра.

Олујно невријеме је причинило велике штете и на електро-мрежи због чега је већи дио општине остао без струје, а због нестанка електричне енергије дошло је до прекида у редовној испоруци воде.

Екипе су на терену како би санирале посљедице.

Јак вјетар је урушио димњак од централног гријања на згради у којој је смјештен србачки Водовод, оштетио кров на згради Дома здравља, а на православном храму је с једне од купола ишчупао крст.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана