Милион пресудио за дворану у Источном Новом Сарајеву

Д. С.
Милион пресудио за дворану у Источном Новом Сарајеву

Бањалука - Реконструкција дворане, трга и улица, изградња вртића и студентско-ђачког дома само су неки од пројеката у РС и ФБиХ на које ће бити утрошено 5,5 милиона евра које је донирала Влада Србије.

Ријеч је о једнократној помоћи у оквиру механизма сарадње по Споразуму о успостављању специјалних паралелних односа између Српске и Србије, чија је одлука о прихватању објављена и у "Службеном гласнику РС".

Највише новца, кад је у питању реализација капиталних пројекта, и то милион евра биће издвојено за реконструкцију спортске дворане и трга у општини Источно Ново Сарајево.

Начелник ове општине Љубиша Ћосић истиче да је ријеч о пројекту вриједном пет милиона евра, те да је донација Владе Србије била пресудна за почетак његове реализације.

- Тендер за реконструкцију дворане би могао бити расписан половном новембра. Под обновом се подразумијева поновно постављање крова и унутрашње уређење - рекао је Ћосић и додао да је кров недовршене спортске дворане попустио под тежином снијега 2012. године.

Донација ће, између осталог, бити утрошена и за изградњу вртића у Требињу и Брчком, студентско-ђачког дома у Власеници, обнову улице у Палама и санацију пјешачког моста на Дрини између Зворника и Малог Зворника. Милион евра биће утрошено за пројекте у ФБиХ, односно у Босанском Петровцу, Босанском Грахову, Дрвару и Гламочу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана