Милинковић: Источна Херцеговина увијек уз свој народ у долини Неретве

Танјуг
Милинковић: Источна Херцеговина увијек уз свој народ у долини Неретве

МОСТАР - Представници листе "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" са пријатељима из Гацка ријешили су данас дугогодишњи проблем мјештана мостарског насеља Пијесци уручивши им два хидранта којима ће обезбиједити воду, пријеко потребну за живот.

Хидранти су поклон делегације из Гацка, коју су чинили новоизабрани начелник Огњен Милинковић и директор Рудника и Термоелектране "Гацко" Миодраг Шешлија.

Делегација из Гацка дала је подршку листи "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" и носиоцу Велибору Миливојевићу и обећала да ће убудуће све општине из источне Херцеговине стати уз српски народ у долини Неретве.

Новоизабрани начелник Гацка Огњен Милинковић је приликом посјете Пијесцима истакао да је Република Српска одавно препознала значај Срба и повратак у Федерацију БиХ /ФБиХ/, посебно у долину Неретве.

"Сада су ови избори показали да морамо да уђемо у структуре власти и на тај начин помогнемо опстанак Срба у долини Неретве. Знамо да је повратничка популација мала, али је јако значајна за укупан српски народ, за Републику Српску и за источну Херцеговину", рекао је Милинковић.

Милинковић очекује улазак одборника листе "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" у Градско вијеће Мостара, наглашавајући да ће тада бити много лакше радити на рјешавању проблема српске популације.

"Источна Херцеговина је увијек била уз свој народ и Србе овдје и овим малим поклоном њима ће бити побољшан живот. Ово је само почетак. Ми у источној Херцеговини, могу то рећи у име свих општина, увијек ћемо бити ту и помагати даље да би се живот ових људи побољшао. То је наш задатак и наша жеља", поручио је Милинковић.

Носилац листе "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" Велибор Миливојевић захвалио је пријатељима из Гацка за помоћ мјештанима Пијесака, који су до сада улагали огромну енергију да одрже своја имања, а немају ни основни услов за живот - воду.

"Добили смо од наше браће из Гацка помоћ. Показали су да су били, да су сада и да ће увијек бити са нама и да ће имати слуха за све наше потребе, а да ми овдје окупљени и јединствени задржимо оно што смо били и да идемо у правцу просперитета и подршка наше браће из источне Херцеговине неће изостати", рекао је Миливојевић.

Мјештанин Пијесака Жељко Пудар, који је у свом дому угостио донаторе, рекао је да је ова донација немјерљива за све мјештане.

"Ова донација је немјерљива за нас јер немамо питке ни техничке воде. Ставићемо ту у близини хидрант да можемо доћи и насути у цистерне. До сада смо питку воду куповали у цистернама, а техничку воду нисмо имали", рекао је Пудар и нагласио да им значи и то што је коначно неко од представника власти дошао и упитао шта им треба.

Захвални су и за донацију за поправку зида око мјесног гробља, која је недавно уручена, а изразили су наду да ће легитимни српски представник коначно ући у Градско вијеће Мостара и да ће, коначно, почети рјешавање њихових нагомиланих проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана