Милићки свештеници подијелили божићне печенице парохијанима

Срна
Милићки свештеници подијелили божићне печенице парохијанима

МИЛИЋИ - Црквена општина Милићи организовала је данас подјелу божићних печеница и прехрамбено-хигијенских пакета за 38 породица које су слабијег материјалног стања, да би им уљепшали божићне празнике.

Свештеник Љубиша Вујичић рекао је новинарима да су се и овог пута потрудили да парохијанима који немају много, буде богата божићна трпеза и да одрже традицију и вјеру.

-Христос позива нас који смо крштени, да у његово име будемо они који ће од свога вишка даривати другима - рекао је Вујичић.

Он је истакао да је свако од срца дао онолико колико је могао.

-Имамо спискове 48 парохијана који су приложили свој новац за печенице, од пет до 150 КМ, њихова имена ћемо прочитати приликом Богослужења у нашој цркви - рекао је Вујичић.

Он је захвалио и донаторима који су учествовали у акцијама Црквене општине, међу којима су премијер Републике Српске Радован Вишковић, Компанија „Боксит“ и њен предсједник Рајко Дукић, „Дрина осигурање“ из Милића, општина, „Комунално“, предузеће „Грамел“, те појединцима којих има много, и онима који су на литургијама давали новчане прилоге.

Црквена општина Милићи данас је подијелила и поклон пакетиће дјеци са потешкоћама у развоју, а пакетиће ће добити и дјеца до петог разреда основне школе, на Бадње вече код Храма Светог оца Николаја.

Свој прилог поводом божићних празника дала је и општина Милићи која традиционално подржава хуманитарне догађаје на подручју ове локалне заједнице.

Начелник Марко Савић изјавио је новинарима да је општина уплатила 4.000 КМ за подршку свим догађајима који се организују поводом Божића, између осталог, за набавку божићних печеница и пакета хране, и за церемонију прославе Бадњег дана.

-Од тих средстава 2.500 КМ смо уплатили милићкој парохији, а 1.500 КМ парохији јеремићкој, да би се и у насељу Дервента достојанствено обиљежио наш велики празник- Божић - рекао је Савић.

Деветочлана породица Зорана Станишића божићне празнике прославља уз велику радост, пијукање седморо малишана, мирбожењем и подјелом пакетића.

-Моја дјеца сваке године добијају поклон пакетиће од Црквене општине Милићи на чему сам им много захвалан, а нама је свака помоћ добро дошла јер нас има хвала Богу много - рекао је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана