Милићи:10.500 КМ за изградњу прилаза за особе са инвалидитетом

Срна
Милићи:10.500 КМ за изградњу прилаза за особе са инвалидитетом

Милићи - Локална акциона група "Дрина-Бирач" и УНДП обезбиједили су 10.500 КМ за изградњу прилаза кључним институцијама и установама у општини Милићи за особе са инвалидитетом, те изградњу тротоарских прелаза у урбаном дијелу ове општине.

"Акција се реализује у оквиру пројекта `Развој и сарадња у регији Бирач`, а резултат је инцијативе Удружења `Ниси сам` из Милића", рекао је Срни предсједник Удружења "Ниси сам" Божидар Васић.

Према његовим ријечима, до сада су завршене три прилазне рампе, код Полицијске станице, пословнице Фонда здравственог осигурања и обданишта.

"Преостали новац је усмјерен за изградњу прилазне рампе код Центра за социјални рад, која је грађевински нешто захтјевнија, јер се налази на незгодној локацији, али је неопходна с обзиром на то да омогућава приступ корисницима услуга Центра за социјални рад и дневног Центра за дјецу са посебним потребама", рекао је Васић.

Васић је додао да су акције Удужења наишле на позитивне реакције у локалној заједници, а са најјачом милићком фирмом, Компанијом "Боксит", постигнут је договор да се овакви прилази ураде и до Народне библиотеке, односно милићког Бироа за запошљавање.

Финансијери пројекта су Влада Холандије и УН агенције у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана