Милићи: Ватра захватила воћњак под садницама шљиве

Срна
Милићи: Ватра захватила воћњак под садницама шљиве

МИЛИЋИ - Ватрогасци су вечерас угасили пожар који је захватио рубне дијелове села Супач у општини Милићи, проширивши се на воћњак са садницама шљиве, површине два дунума и који је пријетио да угрози један стамбени објекат.

Дежурни ватрогасац Горан Ђурић рекао је Срни да је пожар дојављен око 18.00 часова, да су у интервенцији учествовала тројица ватрогасаца са једним ватрогасним возилом и да је пожар угашен око 19.00 часова.

"И овај пожар, као и бројни прије њега у посљедњих мјесец дана посљедица су неконтролисаног паљења корова и ниског растиња и припрема њива за сјетву", рекао је Ђурић.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Милићи Миодраг Пантић упозорио је на данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације општине Милићи на енорман раст броја шумских пожара од почетка марта до данас.

Он је Срни рекао да је у том периоду регистровано више од 30 пожара, у којима су интервенисали милићки ватрогасци, затраживши од надлежних да предузму одговарајуће мјере и да, у случајевима када се утврди да је пожар изазван непажњом мјештана и уколико се зна идентитет починиоца, изрекну одговарајуће санкције.

Пантић је истакао да појава већег броја шумских пожара знатно компликује рад милићких ватрогасаца, којима је обавеза да, поред послова противпожарне заштите, активно учествују и у акцијама дезинфекције терена у свакодневној борби са вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана