Милићи: Порастао водостај Зеленог Јадра, ватрогасци интервенисали у Мишићима

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Водостај Зеленог Јадра порастао је усљед падавина и угрозио насип у милићком насељу Мишићи гдје су интервенисали мјештани, ватрогасци и запослени у Општинској управи, али за сада није угрожена имовина, рекао је шеф локалног Одсјека заједничких послова Бранислав Новаковић.

Вода се излила на десној страни обале и пријетила је да угрози куће, али је услиједила брза интервенција и стављене су вреће са пијеском.

Новаковић је рекао за Срну да су од 2.00 часа протекле ноћи реаговали мјештани и ватрогасци и да су стављене вреће са пијеском.

- Вода је на ивици изливања из корита. За очекивати је да ће стати киша и да ће се смањити водостај, тако да не би требало да буде оштећена имовина мјештана - оцијенио је Новаковић, који обилази милићка насеља.

Старјешина Ватрогасно-спасилачке јединице Миодраг Пантић изјавио је Срни да су добили дојаву од мјештана Мишића да је Зелени Јадар пријети да се излије из корита.

Он је навео да је вода пријетила да угрози куће, али да су спасили ситуацију стављајући вреће са пијеском и за сада је тај дио под конторлом.

- Помогли су нам мјештани. Имовина није угрожена, прогнозе су да ће крајем дана престати падавине, па се надамо да неће бити поплављене куће - навео је Пантић.

Пантић је рекао да су обишли и терен од насеља Дервента до Нове Касабе и да за сада нема критичних мјеста, те напоменуо да су припремили велику количину џакова са пијеском да би могли да интервенишу, уколико буде било потребно.

Он је напоменуо да су на располагању грађанима 24 часа и да их могу добити путем броја телефона 123.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана