Милићи: Остварити разумијевање између различитих социјалних група

Срна
Милићи: Остварити разумијевање између различитих социјалних група

Милићи - Омладинци из Милића поручили су данас поводом 16. новембра - Међународног дана толеранције, да је потребно остварити разумијевање између различитих социјалних и друштвених група, млађих и старијих особа, те народа и религија.

На Тргу рудара окупили су се милићки основци, средњошколци, као и малишани из Предшколске установе "Полетарац", носећи посебну штафету са фигуром голуба, као симболом мира и толеранције.


Члан Омладинског савјета Снежана Дукић рекла је новинарима да су омладинци упознали са акцијом челнике милићке општине и малишане у Дневном центру за дјецу са посебним потребама.

"Желимо и да одавде, са Трга рудара, истакнемо потребу изградње мира и толаренције, за боље сутра свих нас", навела је Дукићева.

Младен Секулић из Милића, који је од рођења парализован, истакао је да предрасуде и стереотипи које људи имају према инвалидима представљају посљедицу необавјештености и одсуства комуникације.

"Ово је проблем којем морате да приступите хладне главе, без вишка емоција. Ако неко не разумије о чему је ријеч, због чега је неко у колицима, морате да му пружите јасан одговор, да то може свакоме да се деси", каже Секулић.

Данашњи скуп на Тргу рудара организовао је Омладински савјет Милићи, а обиљежавање Међународног дана толеранције подржала је канцеларија ОЕБС-а у Сребреници.

У оквиру ове кампање, ОЕБС је у Омладинском савјету Милићи организовао и округли сто о теми "Стереотипи и предрасуде".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана