Милићи: Одржан Сајам омладинског предузетништва

Срна
Милићи: Одржан Сајам омладинског предузетништва

Милићи - У Милићима данас је одржан 7. Сајам омладинског предузетништва, на којем су своје пословне идеје представили млади из Сребренице, Братунца, Милића, Зворника и Власенице.

Сајам је резултат заједничког залагања за развој предузетништва младих у регији Бирач кроз пројекат "Млади предузетници за друштвене промјене", који финансира Амбасада Холандије у БиХ, а реализује сребреничко Удружење "Пријатељи Сребренице".


Предсједник Удружења "Пријатељи Сребренице" Драгана Јовановић каже да младима треба дати могућност да живе од свога рада.

Скупу младих предузетника, уз званичнике из пет општина регије Бирач, представнике међународних организација и донатора, присуствовали су и амбасадори Холадније и Велике Британије у БиХ Јуриан Крак и Едвард Фергусон.

Крак је рекао новинарима да је веома задовољан тиме што је Холандија партнер у овом подухвату.

"Веома је важно за заједницу да креира позитивну перцепцију у вези са предузетништвом и помогне младим људима да се ангажују у предузетништву", рекао је Крак.

На Сајму је представљено 18 пословних идеја младих предузетника и производи 30 ученичких предузећа.

Посебан жири одабрао је пет најбољих пословних идеја, које ће добити подршку Фонда за развој омладинског предузетништва, установљеног уз помоћ Амбасаде Холадније, пет општина у регији Бирач, УНДП-а и других донатора, као и прилику да покрену своје "старт-ап" бизнисе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана