Милићи: Од сутра вакцинација приоритетних категорија против сезонског грипа

Срна
Foto: Илустрација

МИЛИЋИ- Вакцинација против грипа у Дом здравља "Свети Никола" у Милићима почиње сутра, изјавила је Срни санитарно-еколошки техничар у тој здравственој установи Љиљана Живковић.

Живковићева је рекла да је данас стигло 30 доза вакцина и да ће се грађани моћи вакцинисати сваким радним даном од 8.00 до 14.00 часова, након што обаве преглед код породичног љекара.

Она је додала да право на бесплатну вакцинацију имају пацијенти код којих је извршена трансплантација, дијабетичари зависни од инсулина, пацијенти са уграђеним стентом, бајпасом, вјештачким валвулама и пејсмекретом.

Право на бесплатну вакцинацију имају и дијализни пацијенти, пацијенти којима је рађена балон дилатација, ХИВ позитивна лица и обољели од АИДС-а, затим дјеца лијечена од реуматске грознице са промјенама на срцу и дјеца обољела од цистичне фиброзе плућа, те онколошки пацијенти који су завршили хемиотерапију, а немају симптоме грипа.

"Грађани који не припадају ниједној од наведених категорија, који плаћају вакцину, моћи ће да се вакцинишу уколико се не потроше дозе вакцина које су намијењене приоритетним категоријама", навела је Живковићева.

Цијена вакцина коју је утврдио Институт за јавно здравство Републике Српске, за грађане који не припадају угроженим категоријама износи 28 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана