Милићи: Обиљежене двије деценије рада средњошколског центра

Срна
Милићи: Обиљежене двије деценије рада средњошколског центра

Милићи- Пригодном свечаношћу у Милићима на којој су додијељена признања личностима које су највише допринијеле формирању и јачању Средњошколског центра "Милутин Миланковић", данас су обиљежене двије деценије постојања и рада ове образовне установе.

Награђени су предсједник Компаније "Боксит" из Милића Рајко Дукић, као иницијатор формирања Центра и личност која је дала највећи допринос изградњи школске зграде и спортске дворане, новосадски архитекта Ђорђе Грбић, који је пројектовао зграду, те први директор Центра Јанко Јовић.


Обраћајући се окупљенима у сали Дома рудара у Милићима, директор СШЦ-а Радомир Маџаревић рекао је да је та установа постала препознатљива у Републици Српској.

"Велики број ђака који се школују у овом центру долазе из сусједних општина. То можемо, прије свега, да захвалимо Компанији жБокситж која у свему подржава наш рад и доприноси да овдје ученици имају најбоље услове за школовање", додао је Маџаревић.

Директор републичког Педагошког завода Предраг Дамјановић рекао је да је милићки Средњошколски центар "чедо Компаније жБокситж".

"То су ријетке компаније у Републици Српској, а можда и на простору бивше Југославије, које су, поред свега оног што су урадиле за једну малу средину као што су Милићи, успјеле да направе и један средњошколски центар. Овај центар може да буде узор многим средњим школама у Републици Српској, не само по резултатима, него и по организацији рада и стручности наставника", истакао је Дамјановић.

На данашњој свечаности представљена је и монографија "Двадесет година Средњошколског центра жМилутин Миланковићж у Милићима", урађена поводом јубилеја ове образовне установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана