Милићи: Молебан подршке народу у Црној Гори

Срна
Милићи: Молебан подршке народу у Црној Гори

МИЛИЋИ - Црквена општина Милићи вечерас је организовала молебан и литију подршке народу у Црној Гори са које је поручено да истрају до краја у својој борби.

Молебан у Храму Светог оца Николаја служили су свештеници Љубиша Вујичић и Душко Глигић.

Свештеник Вујичић изјавио је да је Господ Бог подржао литије и услишио молитве посвећене “паду владајућег режима у Црној Гори”.

Он је додао да све оно што је наопако треба да оде од српског народа.

“Захвални смо Свевишњем што је пао режим који је желио да одузме народу цркве и манастире. Ми смо се искрено молили. Нико ко је ударио на цркву и Бога није добро прошао”, рекао је Вујичић Срни.

Он је истакао да српски народ увијек треба да се моли за мир, љубав, слогу и напредак, као и за братско јединство.

Молебану и литији у Милићима присуствовао је велики број грађана и вјерника који су на миран и достојанствен начин прошетали до центра Милића гдје је поред Његошеве бисте одржан пригодан рецитал.

Према резултатима парламентарних избора у Црној Гори, које је објавила Државна изборна комисија, ДПС је освојио 35,06 одсто, односно 143.548 гласова, а коалиција “За будућност Црне Горе” 32,55 одсто или 133.267.

Коалиција “Мир је наша нација” освојила је 12,53 одсто или 51.297 гласова бирача, “Црно на бијело” 5,53 или 22.649, а Социјалдемократе 4,10 или 16.769 гласова.

Данас су се састали лидери три побједничке коалиције који су договорили четири принципа сарадње, али и укидање дискриминаторских закона и аката међу којима је и мјесецима оспоравани Закон о слободи вјероисповијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана