Милићи: Додијељена општинска признања

Срна
Милићи: Додијељена општинска признања

Милићи - Полагањем цвијећа на централно спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске, те свечаном сједницом Скупштине општине /СО/ у Милићима је данас обиљежен Дан општине.

Подсјећајући да је општина Милићи конституисана 31. марта 1992. године, као израз воље њених грађана, начелник општине Живојин Јурошевић изјавио је да се ове године празник обиљежава у сјенци лањских елементарних непогода које су задесиле општину Милићи и нанијеле јој велику штету.

"Милићи су сврстани међу 16 општина у Републици Српској које су претрпјеле највећу материјалну штету од поплава. Општинска власт је улагала велики напор да ублажимо недаће и мислим да смо у томе у доброј мјери и успјели, и вјерујем да нам слиједе неки бољи дани", рекао је Јурошевић новинарима.

Поводом Дана општине додијељена су признања појединцима и организацијама који су дали допринос развоју општине Милићи, а посебно санацији штете након прошлогодишњих поплава.

Највеће општинско признање "Грб општине Милићи" ове године додијељено је шефу канцеларије Развојног програма УН /УНДП/ за регију Сребреница Александру Приету, за учешће у пројектима обнове у општини Милићи, те допринос у санацији штете од поплава.

Признање "Повеља општине Милићи" додијељено је полицијском службенику Полицијске станици Милићи Синиши Алексићу, те Фондацији "Хастор" из Сарајева.

У образложењу је наведено да је Алаксић ово признање заслужио за храброст исказану у спашавању људских живота, док је Фондација "Хастор", чији је оснивач и власник Нијаз Хастор из Сарајева, обезбиједила знатна средства за санацију поплављених подручја у општини Милићи.

На свечаној сједници додијељено је и посебно признање члану Кошаркашког клуба "Милићи" Филипу Дукићу, којим га је Спортско друштво "Милићи" наградило као најбољег спортисту ове општине у 2014. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана