Милићевић: Очекујемо двије озбиљне инвестиције и желимо сарадњу са свим институцијамa

Срна
Милићевић: Очекујемо двије озбиљне инвестиције и желимо сарадњу са свим институцијамa

ШАМАЦ- Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је данас на обиљежавању Дана општине да у овој години слиједе двије озбиљне производне инвестиције и да је ово пријатељски настројена општина која жели сарадњу са свим институцијама Републике Српске.

Милићевић је истакао да у овој години очекује инфраструктурне радове на 30 километара нове водоводне мреже у четири мјесне заједнице са око 380 нових корисника, као и наставак санације одређених домова културе.

Он је рекао да слиједи наставак вођења озбиљне социјалне политике у којој мјеста мора да буде за вишечлане породице, борачку популацију и све категорије које директно зависе од буџета општине.

Милићевић је рекао да је Шамац пријатељски настројен према свима и данас шаље поруку да Шамцу треба већа подршка Владе Републике Српске.

"Треба нам стабилност, али и сарадња. Шамац је увијек био, а и ово руководство расположено за сарадњу са свим институцијама наше Републике Српске и то ће чинити у наредном периоду. Желимо да Република Српска буде успјешна, а тиме и Шамац", рекао је Милићевић.

Он је захвалио бројним гостима - посланицима у Народној скупштини Републике Српске и Параментарној скупштини БиХ, као и начелницима и градоначелницима општина и градова у Српској и Србији који су увеличали славље поводом Дана општине.

"То говори да Шамац има пријатеље, да је протеклих година много радио на стварању директних веза са општинама у окружењу, али и у Србији", рекао је Милићевић.

Он је подсјетио да је Шамац у протеклих пет година, суочавајући се са насљеђеним дуговима и проблемима из неких претходних времена, ипак успио да направи значајни искорак у области социјалне политике, инфраструктуре и привреде.

Предсједник Скупштине општине Симо Варадиновић истакао је да је данас била част угостити велики број делегација из пријатељских општина Републике Српске, као и три општине из Србије - Жагубице, Сврљига и Чајетине.

Он је рекао да је додијељено 11 признања и да се нада да ће добитницима то бити додатни мотив да у наредном периоду раде још боље на промоцији општине.

На свечаној сједници поводом Дана опшине Шамац додијељено је 11 признања истакнутим појединцима, организацијама у 2021. години - три плакете, двије априлске награде, пет похвала, те Повеља као највише јавно општинско признање.

Повеља је додијељена Женском одбојкашком клубу /ЖОК/ "Црвена звијезда" из Обудовца због изузетних резултата у области спорта кроз освајање првог мјеста у Првенству Републике Српске и пласману у Премијер лигу БиХ.

Радован Зорановић, предсједник ЖОК "Црвена звијезда" из Обудовца који је добитник највишег признања Скупштине општине Шамац, рекао је да су огроман и напоран рад, те сати тренинги у спортској сали дали резултат и да му је драго да је то препознато на нивоу општине Шамац.

"За нас је ово још један подстрек да наставимо да радимо у истом ритму и да славу и понос Шамца и Обудовца проносимо широм Републике Српске и БиХ", рекао је Зорановић.

Плакете су додијљене Мирославу Стојнићу из Градишке за допринос у хуманитарним и добротворним акцијама, затим предузећу "Агрекс" Доњи Жабар за резултате у привређивању, освајању нових технологија и техничких унапређења, те за допринос привредном развоју општине Шамац, као и Црквеној општини Лугови за допринос у изградњи Светсавског дома у Луговима и очувању вјере, традиције и цултуре.

Априлске новчане награде у висини од по 500 КМ додијељене су добровољном даваоцу крви Миливоју Јелићу из Шамца, као и Благоју Панићу из Обудовца за учињена дјела хуманитарног значаја и несебичног пожртвовања у пружању медицинске помоћи и спашавању јуди.

Похвале за 2021. годину добили су Грађевински одбор за изградњу капеле у Мјесној заједници Шкарић, Љубо Чордашевић из Шамца за вишегодишњи рад и постигнуте резултате у области просвјете, образовања и васпитања, социјалне заштите и посвећен рад у Удружењу пензионера, затим Милован Дујковић из Шамца за посвећеност у раду Удружења пензионера, Анђела Палежница за допринос у развоју културе и Миленко Савић из Гајева за постигнуте резултате у развоју пољопривреде и села и допринос у области спорта и физичке културе.

Поводом Дана општине Шамац, 15. априла, положени су вијенци на Централни споменик палим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату у знак сјећања на 440 погинулих бораца Друге посавске бригаде, од којих су 362 била са шамачког подручја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана