Миличевић: Неће нас зауставити да наставимо радити у интересу грађана општине Теслић и РС

Srpska Info
Миличевић: Неће нас зауставити да наставимо радити у интересу грађана општине Теслић и РС

Теслић - Предсједник Главног одбора Српске демократске странке и начелник општине Теслић, Милан Миличевић, на данашњој прес конференцији рекао је да је безбједносна ситуација на простору ове општине изузетно незавидна због низа догађаја који се сврставају у црну хронику, апелујући да надлежне институције коначно почну да раде свој посао.

Он је навео да многи кривични предмети који су стари више од годину дана нису рјешени, док се како каже експресно реагује на анонимне пријаве, за које тврди да су политички монтиране од локалне опозиције.

"Ја нећу дозволити да ми држи предавање о поштењу, транспарентности, неко ко има негативан ревизорски извјештај, неко ко је шумокрадица, неко ко врти милионе марака друштвених пара које је узео од ових људи што нас бирају и који нам дају повјерење да их водимо. Нећу то дозволити, ни ја, а нити неко од ових људи који су заједно с нама у локалној власти. Стојим иза свега што сам урадио, у будућности ћу радити све оно због чега су ме грађани изабрали и нећемо дозволити да нас зауставе у томе што радимо за добро грађана општине Теслић и Републике Српске" -рекао је Миличевић.

Миличевић је нагласио да је стављен на стуб срама заједно са својим сарадницима, као и породицом јер је како каже главна политичка мета у Теслићу, као начелник општине, предсједник Главног одбора и један од водећих људи унутар Савеза за промјене.

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислав Бореновић рекао је да представници локалне управе у Теслићу имају пуну подршку странака које чине владајућу коалицију у Скупштини општине, јер су, како каже, њихови резултати видљиви.

Он је оцијенио да је безбједносна ситуација у овој општини лошија у односу на претходни период и да је Теслић нападнут од појединаца који управо долазе из тог мјеста.

"Министар здравља и предсједница Владе који су из Теслића користе све методе како би се са овим људима обрачунали, умјесто да раде у интересу грађана", рекао је Бореновић на данашњој конференцији за новинаре у Теслићу.

Замјеник начелника општине Теслић, Милован Станковић коментарисао је наводе о "нерегуларностима" у раду Општинске управе коју су на конференцији за новинаре саопштили предсједници теслићких одбора СНСД-а,СП-а и СРС-а - Војислав Шешељ, те Уједињене Српске.

Станковић је рекао да су послови око јавних набавки спроведени у складу са законом и да имају позитиван ревизорски извјештај.

Он наводи да је Општинска управа у изградњу потребне инфраструктуре у пословној зони "Ланара" уложила 700.000 КМ, што представља предуслов за потенцијалних 12 локација за инвеститоре.

Станковић је додао да је прије 15 дана у пословној зони "Ланара" продано 4 локације инвеститорима за покретање производње.

"Када је у питању експлоатација шљунка, треба прочитати Закон о Водама и видјети да локална заједница нема надлежности над експлоатацијом. Установа која је надлежна за регулисање експлоатације су Воде Републике Српске и надлежно министарство у Влади РС" - нагласио је Станковић.

Предсједник Општинског одбора ПДП-а у Теслићу Радојица Тодић указао је на високу политичку поларизованост у Теслићу за коју криви представнике опозиције, те позвао надлежне институције да раде свој посао.

"Прије годину дана смо разговарали на тему безбједносне ситуације на подручју општине Теслић. Међутим, оно што се дешава у посљедних два мјесеца није нормално. На основу неких анонимних пријава велики број полиције, инспектора се слило у Теслић, а ствари које су конкретне прије свега паљење аута, пријетње и разноразне уцјене које су предате у Тужилаштво нису се макле са мртве тачке. Због такве неозбиљности и због тога што нисмо заштићени на прави начин ја се данас обраћам медијима" - рекао је Тодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана