Миличевић: Настављамо у Теслићу стварати повољни пословни амбијент

Срна
Миличевић: Настављамо у Теслићу стварати повољни пословни амбијент

Теслић - Начелник општине Теслић Милан Миличевић најавио је да ће општинска управа и ове године наставити са инфраструктурним радовима, ставити у погон пословне зоне, те стварати повољни пословни амбијент за инвестирање у ову локалну заједницу.

"Мислим да смо до сада радили добро и успјешно, али и да увијек може боље", рекао је Миличевић вечерас на свечаној академији поводом 6. априла, Дана општине Теслић.

Миличевић је као приоритете навео окончање два вишемилионска пројекта -каналисање, прочишћавање отпадних вода и водоснабдијевање, те заштиту и уређење водоутврда корита ријеке Усоре.

Он је навео да су прошлу годину обиљежили инфраструктурни радови којима су обухваћене све мјесне заједнице у Теслићу, од којих је издвојио реализацију пројекта јавне расвјете, уређење пословних зона, водовод и канализација.

Свечаној академији присуствовали су начелници општина Петрово и Усора, представници вјерских заједница, невладиних организација и званице из области политике, привреде и културе.

Поводом Дана општине Теслић честитке су упутили предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић, Амбасада БиХ у Румунији.

Миличевић је уручио овогодишња признања заслужним појединцима и колективима. Златна плакета општине додијељена је учесници Олимпијских игара у стрељаштву Татјани Ђекановић.

Сребрена плакета општине додијељена је покровитељу и хуманисти Ники Бубићу, те локалном предузећу "Монс продукт", које се бави узгојем алпских коза и квалитетног козијег сира.

Захвалнице су уручене дугогодишњем атлетичару Илији Ристићу, Дајани Малешевић која је промовисала општину сликарским радовима и Колу српских сестара "Српкиње".

Током академије, одржане у кино-сали, приказан је документарни филм о прошлогодишњим активностима у овој локалној заједници.

Поводом Дана општине сутра у 19.00 часова биће отворена изложба фотографија посвећа династији Романов и руском цару Николају Другом под називом "У сусретом руском цару".

У суботу, 8. априла, на дан крсне славе општине Теслић, биће служена литургија у Спомен-храму у 9.30 часова.

У 11.45 часова предвиђен је чин освештања славског жита и ломљење крсног хљеба у малој сали Општинске управе, а у 13.00 часова свечани ручак у Светосавској сали код храма Пресвете Тројице.

У недјељу, 9. априла, предвиђене су традициналне уличне трке са почетком од 17.25 часова на Градском тргу, саопштено је из општинске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана