Миличевић: Настављамо са инфраструктурним радовима

Срна
Foto: Срна

ТЕСЛИЋ- Начелник општине Теслић Милан Миличевић најавио је да ће општинска управа и ове године наставити са инфраструктурним радовима, од којих је издвојио два вишемилионска пројекта која су у току, и то реконструкцију и изградњу новог дијела филтер станице фабрике воде, те пречистач отпадних вода.

Миличевић је најавио и реализацију низа мањих пројеката како би се остварио повољни пословни амбијент за инвестирање у ову локалну заједницу.

"Надам се да ће ово тешко изазовно вријеме, економска криза, пораст цијена и све што погађа и општину Теслић бити успјешно превазиђено и да ћемо наше пројекте успјешно довести до краја на добробит свих становника општине", рекао је Миличевић новинарима вечерас на свечаној академији поводом 6. априла, Дана општине Теслић.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић похвалио је досадашњи рад и резултате извршне и законодавне власти у Теслићу, који могу да послуже као примјер другим локалним заједницама у Републици Српској.

Свечаној академији, између осталих, присуствовали су градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, начелници општина Модрича Јовица Радуловић, Станара Радојица Ћелић, Шамца Ђорђе Милићевић, Угљевика Василије Перић.

Присуствовао је и помоћник министра трговине и туризма Републике Српске Далибор Панић, као и генерални конзул Генералног конзулата Србије у Бањалуци Милош Вујић.

На академији су били и представници вјерских заједница, невладиних организација и званице из области политике, привреде и културе.

Током свечаности уручене су овогодишња признања заслужним појединцима и колективима, а златна плакета општине додијељена је компанији Шкребић која је новчани износ од 2.000 КМ поклонила компанији Монс продукт из Очауша, чији је производни погон за прераду млијека изгорио у недавном пожару.

Сребрна плакета општине додијељене су Богомиру Ђукићу, професору Универзитета у Бањалуци, и хуманитарном удружењу "Срби за Србе".

Захвалнице су уручене спортисти Милану Јовановићу, културном раднику Живку Петровићу, и постхумно сликару Влади Ристићу.

Током академије, одржане у кино-сали, приказан је документарни филм о прошлогодишњим активностима у овој локалној заједници. /крај/алу/вј/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана