Милица ниже медаље из математике

Б. Р.
Милица ниже медаље из математике

Прњавор - Матурант прњаворске Гимназије Милица Ђукић освојила је сребрну медаљу на Балканској математичкој олимпијади одржаној у Атини.

У екипи БиХ били су још ученица првог разреда Гимназије Тијана Бабић из Бањалуке, која је освојила бронзану медаљу и њихови другари из Сарајева Салко Лагумџија, Демир Папић и Адиса Болић, који су се окитили такође бронзаним одличјима.

- Задовољна сам пласманом, с обзиром на велику конкуренцију средњошколаца из осам земаља. Већ средином овог мјесеца чека ме државно првенство у Сарајеву, гдје ми је важан висок пласман јер ми то доноси одлазак на Олимпијаду младих математичара свијета, која ће бити одржана у јулу у Тајланду - каже Ђукићева.

Милица је прије двије године наступала на Олимпијади у колумбијској престоници Боготи, а лани је у јужноафричком Кејптауну освојила сребрну медаљу.

- Имам већ искуство са претходних олимпијада, па се надам одласку у Азију и новом успјеху. Много ми значи подршка школе и родитеља, али и то што имам квалитетне менторе - истакла је Милица.

Директор прњаворске Гимназије Љубинка Станић каже да је школа поносна на Милицу и да не сумњају да ће обезбиједити одлазак у Тајланд и обрадовати их новим успјесима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана