Милић: Све српске странке у Брчком окупљене јединствено

Срна
Милић: Све српске странке у Брчком окупљене јединствено

БРЧКО - У Брчком је данас обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који ће од овог 15. септембра убудуће обиљежаван у Републици Српској и Србији у знак сјећања на дан када је у Првом свјетском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да је веома важно што су се све српске странке у Брчком окупиле јединствено око данашњег дана.

- Веома важна порука је данас упућена са овог скупа, будући да су се на обиљежавање одазвали представници свих српских политичких партија, како оне које чине скупштинску већину, тако и оне које су у опозицији - рекао је Милић.

Он је додао да је тај гест порука охрабрења за држављане Републике Српске који живе у Брчко дистрикту да не постоје велике разлике међу странкама када је ријеч о кључним стварима.

Милић је рекао да је ово начин да се покаже и да ће интерес држављана Републике Српске увијек бити испред политике, али никада на штету друга два народа.

- Важно је да се и Брчко придружи обиљежавању овога дана, на начин који је примјерен дистрикту. Ми смо овим показали да смо дио јединственог корпуса држављана Републике Српске, што нам и гарантује арбитражна одлука - нагласио је Милић.

Предсједник Општинског одбора Уједињене српске Брчко и посланик брчанској Скупштини Урош Војновић нагласио је да је обиљежавање овог дана битно јер три ствари потенцирају - слобода, јединство и српска застава.

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Брчко и посланик у Скупштини Зоран Кокановић истакао је да се нада да ће обиљежавање овог дана у Брчком постати традиција.

- Надам се да ће ово постати традиција у Брчком и да ће се српске политичке странке увијек окупљати око овог дана, без обзира да ли су у опозицији или у власти и на тај начин показати српско јединство - рекао је Кокановић.

Влада Републике Српске усвојила је 10. септембра закључак да се 15. септембар обиљежава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Републички органи и јединице локалне самоуправе биће у обавези да обиљеже овај дан уз обавезно истицање заставе Републике Српске.

Руководства Српске и Србије договорила су на састанку крајем августа у Београду обиљежавање заједничког празника Српске и Србије - 15. септембра, дана када је пробијен Солунски фронт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана