Милић посјетио породицу са осморо дјеце у Дубравцима

Срна
Foto: срна

БРЧКО - Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић посјетио је данас породицу Гаврић-Свитлица са осморо дјеце у Дубравицама код Брчког и уручио им скромне поклоне.

Милић је рекао да је ова породица показала да материјални услови нису нужно претпоставка за рађање, те да њихово богатство јесте осморо дјеце, што показује њихову љубав према дјеци и породици, традиционалним вриједностима које су, истакао је он, прилично заборављене на овим просторима, саопштено је из Скупштине.

Он је подсјетио да је у овогодишњем буџету дистрикта за дјечији и матерински додатак и једнократну новчану помоћ за опрему за новорођенче издвојено око 11.500.000 КМ, али да права на дјечији додатак ова породица није успјела да оствари јер нису испунили све законске услове за то.

"Обавеза нам је да промислимо како законска рјешења која имамо у Брчком конкретно утичу на подршку овим породицама, јер само због норме која је предвидјела да оба супружника морају имати пријављено пребивалиште на простору дистрикта Брчко они нису још остварили та права. Права на дјечији додатак моћи ће да остваре тек у октобру. Чули смо и неке њихове захтјеве и ми ћемо се потрудити да им у наредном периоду изађемо у сусрет", истакао је Милић.

Татјана Свитлица, мајка осморо дјеце, рекла је да су она и супруг Драган Гаврић планирали вишечлану породицу, али, признаје, да им отежавајућу околност у подизању дјеце представљају нередовна примања, јер обоје раде за надницу.

Велику помоћ, истакла је Татјана, имали су од Драгановог стрица Предрага који им је купио земљу и кућу, те неколико пољопривредних машина да би могли да обрађују земљу.

Оно што им је најпотребније, напоменула је Татјана, јесте дјечији додатак и једна крава да не би морали да купују млијеко дјеци.

У посјети овој вишечланој породици са Милићем су били и чланови брчанског Удружења за борбу против стерилитета "Беба више".

Предсједник Удружења Жељко Лазаревић каже да је ова породица свијетао примјер и да би сви чланови друштва требало да помогну оваквим породицама, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана