Милић: Парламент у сриједу о измјенама и допунама закона о дјечијој заштити

Срна
Foto: Срна

БРЧКО- Скупштине Брчко дистрикта у сриједу, 26. априла, требало би да разматра измјене и допуне Закона о дјечјој заштити у дистрикту, којим би се требале створити претпоставке да лица која су остала без права на дјечји додатак због повећања минималних плата у ентитетима, могу да поново остваре то право.

У првом читању биће разматрана и допуна Закона о јавној управи, предвиђено је дневним редом 43. редовне сједница који је данас утврђен на састанку шефова посланичких клубова и представника Владе Дистрикта.

Ова сједница биће одржана по окончању наставка 42. редовне сједнице, на којем ће се разматрати преостала тачка дневног реда која се односи на примједбе о утврђивању коридора ауто-пута кроз дистрикт.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је новинарима да ће на 43. редовном засједању бити разматрана одлука о утврђивању престанка мандата посланицима Слободанки Ћурчић /СНСД-ДЕМОС/ и Зијаду Нишићу /Странка за БиХ), као и Извјештај Комисије за избор и именовање и мандатно-имунитетске комисије о додјели мандата Вукашину Панићу /СНСД-ДЕМОС/ и Бахрији Рибићу /Странка за БиХ/, након чега је предвиђено полагање заклетве.

"Сигуран сам да ће пажњу јавности привући и Стратегија развоја спорта за петогодишњи период. Ту је и низ информација које су кандидовали посланици, међу којима је информација о предузетим активностима везаним за штрајк запослених у јавним институцијама и правним лицима", истакао је Милић.

Он је рекао да је сигуран да ће све ове тачке допринијети квалитетнијем информисању јавности о раду извршне власти, али и подстаћи извршну власт да исправи грешке које је имала о одређеним темама.

Он је напоменуо да сједница почиње у 10.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана