Миланко Михајлица, кандидат Савеза за промјене за начелника Новог Града: Запошљавањем зауставити одлазак људи

Анита Јанковић
Миланко Михајлица, кандидат Савеза за промјене за начелника Новог Града: Запошљавањем зауставити одлазак људи

Обећавам да ће, ако побиједим, током мог мандата бити запослено најмање 1.000 људи и направљена рационална, ефикасна и јефтинија администрација, каже кандидат Савеза за промјене за начелника Новог Града Миланко Михајлица.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих избора и шта ће они донијети становницима Ваше општине?

МИХАЈЛИЦА: Очекујем да након десет година владавине СНСД-а у Новом Граду дође до промјене власти. Једини начин да се окренемо будућности је да грађани заједно са Савезом за промјене изаберу нову политичку гарнитуру која ће у приоритет узети рјешавање економских проблема, повећање стопе запослености и животног стандарда и рјешавање социо-економских питања.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

МИХАЈЛИЦА: Бићу начелник свих грађана, а не само оних који су ме бирали. Моја је обавеза да са својим тимом младих, способних и стручних људи направим атмосферу и општину у коју ће људи долазити, а не из ње одлазити, да престане пустошење и пљачка привреде и природних ресурса и да у села која се напуштају доведемо људе који ће инвестирати, запошљавати и отварати нова радна мјеста. На годишњем нивоу ћемо издвајати најмање милион КМ за пољопривреду и привреду, асфалтирати 50 километара путева, а биће настављени сви започети инфраструктурни пројекти који се прије свега односе на водоснабдијевање и рјешавање проблема канализације и гријања.

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

МИХАЈЛИЦА: Прва обавеза је усвајање буџета који ће се разликовати од досадашњих јер ћемо значајан дио новца усмјерити у развој села, пољопривреде, привреде и отварање нових радних мјеста. Биће неопходна и анализа стања у привреди, образовању, здравству и демографске и социјалне политике како бих повукао конкретне потезе на санацији проблема.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за другог кандидата?

МИХАЈЛИЦА: Поштујем противкандидата, али имам намјеру да преузмем вођење општине на домаћински и поштен начин, за разлику од њега, којег јавност Новог Града не доживљава као суштинског кандидата СНСД-а већ продужену руку актуелног начелника Сњежане Рајилић. Мојом побједом биће обезбијеђени већи грантови за младе, пензионере, демобилисане борце, породице са већим бројем дјеце, те културне и спортске колективе.

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано ако побиједите?

МИХАЈЛИЦА: Становници Новог Града добро познају начин на који се бавим политиком, а то је одговорно, поштено и досљедно, и спреман сам да се повучем ако не реализујем све обећано. Међутим, не сумњам да ћу спровести зацртане циљеве. Искористићемо природне ресурсе којима општина обилује и тако обезбиједити услове да људи не напуштају овај простор јер их је посљедњих година отишло најмање 2.500. Начин на који се троши новац из буџета је неприхватљив, због чега ћемо више рачуна повести о томе, али и спровести системске промјене у општинској управи и повећати функционалност јавних предузећа.

Противкандидат

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидата?

МИХАЈЛИЦА: Познајем га дуги низ година и мислим да ово није посао за њега. Он је човјек који годинама ради у Шумском газдинству и нема готово никаквог политичког искуства. Годинама је одборник у Скупштини општине и самим тим је одговаран за садашње стање у Новом Граду. Предлажем му да се бави неким другим пословима, а да вођење општине препусти искуснијем и способнијем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана