Микеревић поново закупац мртвачнице у Дервенти

Анита Јанковић
Микеревић поново закупац мртвачнице у Дервенти

Дервента - Градском мртвачницом у Дервенти, послије спроведене лицитације, требало би поново да управља бивши закупац Алекса Микеревић, иако је прије мјесец одбио да у овај објекат смјести тијело преминуле жене, због чега му је прекинут уговор о закупу.

Наиме, садашњи-бивши закупац мртвачнице, која је у власништву Дома здравља Дервента, није дозволио да се у њу смјести покојна супруга Стаменка Илића, наводно јер је била обучена, па се тијело не може охладити у одјећи. Илић је био приморан да због тога преминулу супругу вози у Добој, а огорчење због овог немилог догађаја није крио ни погребник Душан Кршић.

Послије ових бизарних дешавања Дом здравља је раскинуо уговор са Микеревићем и расписао лицитацију за издавање мртвачнице. Директор Дома здравља Мирко Шаран каже да је јавна лицитација одржана прошлог петка, те да слиједи склапање уговора, али да не зна ко је нови закупац.

- Лицитација је завршена и кандидат са најбољом понудом је прошао. Нисам се бавио његовим именом и презименом и тренутно не знам ко је. Погребник који се бунио и дизао велику галаму око наводних неправилности на крају није ни лицитирао - рекао је Шаран.

Истакао је да се на јавну лицитацију могао пријавити ко год је испуњавао услове, укључујући и спорног Микеревића.

- Он је могао конкурисати као и било ко други, без обзира на то што је с њим претходно раскинут уговор, јер испуњава све услове лицитације. Нама је новац једнак, био Микеревићев или другог, трећег, или петог погребника - додао је Шаран.

Микеревић нам је потврдио да је побиједио на лицитацији јер је понудио највише новца за закупнину.

- Лицитирао сам на 1.150 КМ закупа без ПДВ-а, и будући да је то била највећа понуда, прошао сам. У току је склапање уговора и надам се да ћу ускоро поново преузети мртвачницу на управљање - рекао је Микеревић.

Он је нагласио да у његовом раду није било мањкавости.

- Све је то инсценирано због организоване хајке неколицине погребника јер им представљам конкуренцију - казао је он.

Погребник Душан Кршић истиче да се није ни пријавио да закупи мртвачницу и да Микеревића не доживљава као конкуренцију. Намјера му је била, како тврди, да се открију неправилности у вези са вођењем мртвачнице.

- Не ради се овдје о сукобу погребника и конкуренцији, како се прича, већ о криминалним радњама. Све је било како не ваља, мртваци су враћани и на то смо указивали, не зато што мрзимо Микеревића, већ што смо хтјели боље. Будући да је он опет закупац, не очекујемо побољшање - рекао је Кршић.

Адвокат

Адвокат Дарко Кременовић каже да је Алекса Микеревић, гледано с правне стране, имао право да се пријави на лицитацију.

- То што је с њим претходно раскинут уговор нема везе са новом лицитацијом и новим уговором. Страна која сматра да уговорене обавезе нису испоштоване може покренути тужбу и захтијевати надокнаду штете. Међутим, то не значи да субјекат који није поштовао уговор нема право да дјелује у будућности - категоричан је Кременовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана