Михајловић и Аџић излазе на црту Латиновићу за начелника Градишке

Милан Вујић
Михајловић и Аџић излазе на црту Латиновићу за начелника Градишке

Градишка - Првом човјеку општине Градишка Зорану Латиновићу, кога подржава коалиција Савез за промјене, по свему судећи, могли би на црту стати СНСД-ов кандидат за начелника општине Зоран Аџић и кандидат ИСДС-а Тихомир Михајловић.

"Глас Српске" сазнаје да Општински одбор (ОО) СНСД-а Градишка већ увелико провјерава мишљења мјесних одбора (МО) о могућим кандидатима и да Аџић има несумњиво највећу подршку градишких МО СНСД-а.

У ИСДС-у Градишка, који најављује објелодањивање кандидата за десетак дана, сазнајемо да највећу подршку дају Тихомиру Михајловићу, док у име Савеза за промјене, који чине СДС, ПДП и НС, остаје кандидат Зоран Латиновић (СДС). У ДНС-у кажу да се нису одрекли кандидатура за начелника Градишке, али да ће ту одлуку саопштити након засједања врха партије.

Како "Глас Српске" сазнаје, иако се спекулисало у Савезу за промјене о могућем кандидату за начелника, члан ОО ПДП-а Радислав Дончић отклонио је све сумње анкетирањем 1.000 мјештана највећих градишких мјесних заједница, гдје је највише гласова добио Латиновић. Иза њега су остали Милан Шврака (ПДП) и Горан Ђорђић (НС).

- Послије анкета свима нам је јасно да и даље највеће повјерење има Латиновић, те ће он највјероватније бити кандидат за начелника у име Савеза за промјене - убијеђен је Дончић.

Слично мисли и предсједник градишког СДС-а Ђорђо Крчмар, који истиче да је и даље најбољи кандидат Савеза за промјене Латиновић, иза којег стоји врх СДС-а.

- Кандидатура још није озваничена, али ће ускоро, након што сједнемо са својим коалиционим партнерима то ће бити дефинисано - истакао је Крчмар.

Предсједник ОО СНСД-а Градишка Зоран Аџић је истакао да ће странка предложити најбољег кандидата за начелника, али и одборничке листе за локални парламент.

- Овакав вид укључивања свих страначких структура даје нам додатну сигурност и показује одлучност СНСД-а и свих чланова да изађу у најбољем саставу на локалне изборе и да остваре убједљиву побједу - нагласио је Аџић.

Заједнички кандидати СНСД-а, ДНС-а и СП-а за начелнике општина још нису познати у РС, али у ОО СП-а Градишка не крију да би своју подршку могли дати Латиновићу, иако су због страначке непослушности раније платили распуштањем општинског одбора.

Анкета

Према ПДП-овој анкети, спроведеној у највећим мјесним заједницама у општини Градишка, најпопуларнији је и даље СНСД, а слиједе га СДС, ПДП, ИСДС и ДНС, док битније повјерење нису забиљежили Социјалисти и Напредњаци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана