Мићо Мићић: Смјене нису угрозиле рад Градске управе

Љ. А.
Мићо Мићић: Смјене нису угрозиле рад Градске управе

Бијељина - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је у петак да рад Градске управе, без обзира на смјене начелника, није угрожен.

- Нови начелници у градској администрацији имаће онолико овлашћења колико ја процијеним, јер је према Закону о локалној самоуправи искључиво градоначелник надлежан за функционисање Градске управе - рекао је Мићић.

Он је истакао да послије смјене четири начелника одјељења, које је нова скупштинска већина, са СНСД-ом на челу разријешила на сједници у четвртак, неће бити проблема. Према његовим ријечима, примопредаје ће бити обављене када новоименовани начелници дођу са рјешењима, као што је дошао и нови начелник Одјељења за финансије Васо Арсеновић.

- Нема никаких проблема да испоштујемо одлуке Скупштине града и да ти људи дођу да раде - рекао је Мићић.

Он је представио активности у одјељењима за друштвене дјелатности, борачко-инвалидску заштиту и стамбено-комуналне послове, чији су начелници раније смијењени.

- Након што је јуче озваничен почетак изградње школе у мјесној заједници Лединци, из Градске управе је одобрено 500.000 марака, а раније 600.000, тако да се очекује да до  септембра буду завршени сви груби радови - казао је он.

Мићић и СДС су у мају изгубили скупштинску већину у Бијељини и од тада не учествују у раду Скупштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана