Мићо Мићић сахрањен на гробљу у Пучилама

Срна
Мићо Мићић сахрањен на гробљу у Пучилама

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић сахрањен је данас на гробљу у Пучилама у присуству великог броја грађана.

Опијело је служио умировљени владика Василије, уз саслужење свештенства Епархије зворничко-тузланске.

Осим породице, сахрани су присуствовали бројни Мићићеви сарадници и колеге из Републике Српске, Федерације БиХ и региона, као и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић и бројни други званичници Републике Српске.

Опроштајни говор одржао је Предраг Јовић, потпредсједник странке СДС Семберија, који је истакао да је Мићић значио много за Бијељину, која је у протеклих 15 година добила ново лице, развијала се и расла и постала препознатљива у региону.

Јовић је поручио да је Мићић био човјек који је градио и изградио мостове међу људима и кога су у свим земљама региона поштовали и радо дочекивали.

"Данас смо овдје уједињени у великом болу због одласка човјека којег смо неизмјерно вољели и цијенили...Догодило се оно што нико од нас није очекивао, догодило се онда када је Мићо имао још много планова, а требало је и да ужива са својом породицом", рекао је Јовић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић преминуо је у сриједу, 23. децембра, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци у 64. години од посљедица заразе вирусом корона.

Мићо Мићић рођен је 6. септембра 1956. године у Бијељини, Факултет за физичку културу завршио је 1981. у Сарајеву, до 1996. радио је као професор у Калесији и Бијељини, у чијој је административној служби до 2000. године био начелник Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту.

Од 2000. године био је министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске, а од 2003. министар рада и борачко-инвалидске заштите.

На локалним изборима 2005. године Мићић је изабран за начелника тадашње општине Бијељина и на ту дужност је реизабран 2008, док је четири године касније изабран за првог градоначелника Бијељине, а други мандат је освојио 2016.

Мићић је носилац Ордена Светог Саве првог и другог реда који додјељује Свети архијерејски синод Српске православне цркве.

Био је ожењен, отац је троје дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана