Мићо Мићић посјетио нову Ковид болницу

Г.С.
Мићо Мићић посјетио нову Ковид болницу

Бијељина је добила нови карантин гдје ће бити смјештени пацијенти код којих постоји сумња на инфекцију. Ријеч је о новој Ковид болници у реновираном објекту старе хирургије бијељинске болнице, коју је посјетио и обишао градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Похвалио је све што је до сада урађено. Задовољан је како су здравствени радници одговорили задатку. Грађевинске радове на овом здравственом објекту финансирала је Влада Републике Српске.

“Да похвалим и сву нашу привреду и привреднике који су готово милион КМ скупили за различите помоћи, и за болницу. Ево видјели сте да су при самом крају и грађевински радови за лабараторију гдје ће се вршити узорковање, гдје ће се вршити контрола новообољелих. Ако будемо и то брзо ријешили, а видјели сте да су грађевински радови при крају, да ће и наручена опрема доћи, онда ћемо бити у ситуацији да велики и много већи број људи тестирамо и да будемо други центар у Републици Српској гдје ће се вршити тестирање”, рекао је Мићо Мићић, градоначелник Бијељине.

“Прије ове епидемије, практично смо имали старе зграде које су биле потпуно девастиране и у непуних мјесец дана, учинили смо интезивне грађевинске реконструкције и згради грудног одјељења гдје је направљена интезивна њега, ево сада и зграду старе хирургије гдје је урађена потпуна електро мрежа, водоводна мрежа, санитарије, молерај, канализациона мрежа, значи једна потпуна реконструкција грађевинског објекта који је намијењен карантину 1, односно карантину који ће збрињавати пацијенте код којх постоји клиничка сумња”, истакла је Милица Ловрић, в.д. директора ЈЗУ Општа болница “Свети Врачеви”.

Епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине је стабилна. Нема новозаражених пацијената. 23 особе налазе се у кућној изолацији, а до сада су тестирана 303 пацијента, док их је под епидемиолошким надзором укупно 356. Смањен је број особа и у карантинима.  

“На граничном прелазу Рача јутрос имамо шест особа. Те особе су са нашег подручја, из наше локалне заједнице односно Семберије и оне ће након завршене епидемиолошке и друге санитарне обраде бити упућене у карантин у ОШ “Вук Караџић”. У Дому ученика и даље немамо ни једно лице, дакле немамо позитивних. У карантину ОШ “Вук Караџић” јутрос имамо 19 особа”, нагласио је Душко Миловановић, директор Дома Здравља Бијељина.

У складу са наредбама Републичког штаба за ванредне ситуације у Бијељини се припрема терен за евентуално потребну мобилну болницу која би се налазила на локацији хиподрома, на 400 квадратних метара површине, са капацитетом од 1.000 мјеста.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана