Мићић: Захвалност Бијељине Вучићу и Додику

Srna
Мићић: Захвалност Бијељине Вучићу и Додику

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељина Мићо Мићић изразио је захвалност предсједнику Србије Александру Вучићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику након информације да ће Србија у ауто-пут од Раче до Бијељине уложити додатних 100 милиона евра.

Мићић је рекао да су већ видни прави разлози зашто је направиљен споразум и постигнуто јединство на свим нивоима власти највећег броја политичких субјеката у Републици Српској, али и добра сарадња са Србијом.

"Посјета Вучића то на најбољи начин потврђује, а овом приликом изражавам захвалност и посебно задовољство због информације да ће Србија у ауто-пут од Раче до Бијељине уложити додатних 100 милиона евра", рекао је Мићић, захваливши Вучићу и Додику.

Мићић је на конференцији за новинаре подсјетио да се већ увелико реализује и изградња школске сале у Патковачи коју такође финансира Србија.

"Упркос сложеној епидемиолошкој ситуацији у граду Бијељина, радимо пуним капацитетом и настојимо да започете и планиране пројекте реализујемо. Изградња аутобуске станице је актуелна, а и канал Дашница већ уљепшава наш град", рекао је Мићић.

Он је нагласио да је град добио и сагласност за урбанистички план града Бијељина који ће се наћи поред одборницима 29. јула, а на истој сједници ће се разговарати о помоћи предузећу "Водовод".

"Желимо да помогнемо нашем предузећу у враћању кредита како би се стекли услови за смањење цијене воде. Ово је такође дефинисано у споразуму који смо својевремено потписали, а све то говори да смо на правом путу и да су све ово добре ствари за наставак развоја града и на добробит грађана", рекао је Мићић.

Он је навео да се истовремено интензивно ради на наводњавању у Батковићу и Црњелову, а град ће из буџета издвојити још 120.000 КМ како би се у све секундарне и терцијалне канале довела вода.

Мићић је рекао да Бијељини предстоји и слава града Свети Пантелејмон чији ће кум, најавио је он, бити српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

"Сходно епидемиолошкој ситуацији, Пантелино ћемо скромно прославити, без масовног окупљања и манифестација", рекао је Мићић.

Он је најавио и да ће од идуће седмице у функцији бити туристички возић који ће, за сада, ићи од центра града до Бање Дворови, а град ће ове године сносити и трошкове возача и горива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана