Мићић: За нову аутобуску станицу обезбијеђена 3,2 милиона КМ

ГС
Мићић: За нову аутобуску станицу обезбијеђена 3,2 милиона КМ

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који је данас са сарадницима посјетио градилиште нове аутобуске станице у граду, на локацији некадашње жељезничке станице, рекао је да су за њену изградњу обезбијеђена 3,2 милиона КМ.

Он је најавио да ће бити просјечен и нови пут који ће станицу директно спојити са градском заобилазницом, што ће центар Бијељине растеретити од аутобуског саобраћаја и гужви.

"Аутобуска станица гради се на површини од 10.000 метара квадратних. На 1.300 метара квадратних биће главна зграда и перони, уз пратеће објекте и парк који ће зеленилом које је сачувано одвојити станицу од околних зграда", рекао је Мићић новинарима.

Градоначелник је додао да је на мјесту садашње Аутобуске станице у центру града планирана изградња јавне гараже са четири нивоа.

Мићић је навео да је изградња нове аутобуске станице у Бијељини дио споразума који је постигао са лидером СНСД-а Милорадом Додиком о подршци за 12 великих инфраструктурних пројеката у Семберији, истичући да се тај споразум реализује на добробит грађана. 
Рок за изградњу Аутобуске станице је девет мјесеци, а извођач радова је домаћа фирма "Бук промет".

Директор "Бук промета" Јован Гајић рекао је новинарима да имају добру логистику и капацитете и да ће испоштовати рок.

Архитекта из Бијељине Марко Вукичевић, који је пројектовао нову Аутобуску станицу у граду, навео је да ће долазни перони бити одвојени од одлазних, главна зграда имаће и простор за комерцијалне садржаје, а задржано је постојеће зеленило на локацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана