Мићић: Уређење канала дашница примјер сарадње града са Владом Српске

Srna
Мићић: Уређење канала дашница примјер сарадње града са Владом Српске

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић и директор Јавне установе "Воде Српске" Мирослав Миловановић посјетили су данас радилиште на уређењу канала Дашница и оцијенили да је овај пројекат, вриједан 4,6 милиона КМ, један од најбољих у граду.

"Постоје пројекти које не можемо реализовати без подршке Владе Републике Српске, а уређење корита и обала канала Дашница цијелом његовом дужином кроз градско подручје прави је примјер такве заједничке сарадње и активности", рекао је Мићић новинарима.

Он је навео да је Градска управа прије неколико година припремила идејно рјешење пројекта и ријешила имовинско-правне односе, а Јавна установа "Воде Српске" обезбиједила средства за реализацију овог пројекта.

"Првобитно је било планирано да се реконструише корито канала и обале у дужини од 2,7 километара, али је одлучено да се уређење канала продужи за додатних око 700 метара и да комплетан канал Дашница буде реконструисан, а његове обале уређене", рекао је Мићић.

Истичући да је више од половине посла завршено, он је оцијенио да ће канал Дашница ускоро бити најљепши дио града.

Директор Јавне установе "Воде Српске" Мирослав Миловановић изјавио је да се овај пројекат реализује у оквиру више пројеката за које је обезбијеђен кредит од 55 милиона евра код Европске инвестиционе банке.

Он је рекао да су радови на уређењу канала Дашница у завршној фази и да ће пројекат бити реализован крајем јуна.

"Пратимо реализацију свих инвестиција које се граде средствима Владе Републике Српске и кредитним средствима и ово је један од најбоље оцијењених пројеката, када је ријеч о квалитету и динамици изведених радова", навео је Миловановић.

Он је истакао да нема кашњења у реализацији и додао да су неке проблеме, у сарадњи са Градском управом, рјешавали на самој траси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана