Мићић: Стање је озбиљно, али није алармантно

Срна
Мићић: Стање је озбиљно, али није алармантно

Бијељина - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетио је данас заплављена подручја и рекао да је стање доста озбиљно, али да није алармантно.

"Ободни Мајевички канал се излио, али значајни објекти нису угрожени, а депонија је обезбијеђена", рекао је Мићић након обиласка ободног канала који се дијелом излио у депонију "Еко-деп".


Током падавина које су захватиле подручје Бијељине у насељу Вршани потопљене су оранице.

Мићић је након обиласка заплављеног подручја апеловао да се корита ријека Гњице и Лукавца што прије очисте, уз оцјену да Јавна установа "Воде Српске" касни са чишћењем корита ових ријека које могу да изазову проблеме.

"Бијељина је направила елаборат о чишћењу корита ријеке Гњице и Лукавца, одлуком Управног одбора Фонда солидарности, чији сам и ја члан, добијена су средства да се заврши чишћење, а то није урађено. Смеће задржава воду, те се она разлива", рекао је Мићић.

Према његовим ријечима, да је било више ажурности прошлог љета да се очисте унутрашње ријеке, стање би било доста повољније без обзира на обилне падавине.

У Одсјеку за цивилну заштиту Градске управе Бијељина организовано је дежурство 24 часа.

"Пратићемо ситуацију и благовремено обавјештавати јавност о стању на терену. За сада је све под контролом и нема разлога за панику", поручио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана