Мићић преотео власт од СНСД-а

Љ. Алексић, В. Кулага
Мићић преотео власт од СНСД-а

Бијељина - Да је у политици све могуће доказао је стари нови градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који је окупио скупштинску већину око СДС-а и то захваљујући подршци листе СРС "Српска у сигурне руке", дојучерашњих љутих противника.

Ова информација не би била толико интересантна да предсједник Градског одбора СРС "Др Војислав Шешељ" у Бијељини Миленко Митровић, који је у понедјељак увече ставио свој потпис на коалициони споразум са СДС-ом, није исто учинио прије десетак дана за супротстављени политички блок - Коалицију "Бијељина побјеђује", коју предводи СНСД.

Митровићев глас у оба случаја био је језичак на ваги који је пресудио о већини у Скупштини града.

Мићић је "преотевши" Митровића обезбиједио подршку 16 одборника и то седам из СДС-а, пет из ПДП-а, два из СДА, те по једног из НДП-а и СРС-а "Др Војислав Шешељ".

Занимљиво је и то да Митровић долази из странке Драгана Ђурђевића, који је био предводник промјене скупштинске већине у мају у Бијељини са СНСД-ом на челу. Док није дошло до разлаза, радикали су деценију били у власти са СДС-ом у овом граду.

Митровић је коментаришући преокрет, казао да је подршку за коалицију са СДС-ом добио од Градског одбора СРС-а.

- Ми смо освојили 2.500 гласова на протеклим изборима, а ово је став наших чланова и гласача. Истина, били смо у Коалицији "Бијељина побјеђује", која је поражена на претходним изборима, али ми желимо да наставимо да радимо у конструктивној власти заједно са нашим партнерима. Обавили смо раније и разговоре са другом страном, све понуде изнијели на Градски одбор који је донио овакву одлуку - рекао је Митровић.

У Коалицији "Бијељина побјеђује" јуче нису имали коментар на најновија дешавања, а предсједник Градског одбора СНСД-а у Бијељини Недељко Ћорић кратко је прокоментарисао да ће се веома брзо огласити. Подсјетио је да је Митровић недавно и са овом коалицијом потписао идентичан уговор о формирању скупштинске већине.

Разлог за промјену табора код СРС-а могла би бити расподјела изборног плијена, а према незваничним информацијама, радикалима ће припасти мјесто замјеника градоначелника Бијељине, замјеника предсједника Скупштине, те три директорска мјеста у градским предузећима.

Предсједник СРС "Др Војислав Шешељ" Драган Ђурђевић рекао је јуче да подржава одлуку ГО Бијељина.

- Легалисти смо и признајемо да је Мићић добио највише гласова. Град не може да функционише без сарадње градоначелника и скупштине и не би било добро да иде у неке авантуре - рекао је Ђурђевић.

СДС преговара са СП-ом и ДНС-ом

У бијељинским локалним круговима све гласније се спекулише да ће Мићић успјети да обезбиједи и подршку СП-а и ДНС-а у којима наводно нису задовољни резултатима избора за градоначелника Бијељине Златка Максимовића, којег су подржали, али и односима унутар Коалиције "Бијељина побјеђује".

Милан Дакић, предсједник бијељинског ДНС-а, каже да до сада нису добили званични позив за разговоре, али да ће се у сваком случају консултовати са вишим органима странке.

Лидер СП-а Петар Ђокић рекао је јуче да се са Мићићем није ништа договарао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана