Мићић: Потребно јединство у читавом српском корпусу

Срна
Мићић: Потребно јединство у читавом српском корпусу

БИЈЕЉИНА - Подизањем заставе Републике Српске на јарболу у градском центру Бијељина се придружила обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе, уз позив градоначелника Миће Мићића на јединство у читавом српском корпусу.

- Циљ нам је да у читавом српском корпусу направимо јединство и да будемо јединствени у жељи и настојању да се не десе више ратови, да живимо у окружењу које ће поштовати српски народ, гдје ћемо и ми поштовати све друге - рекао је Мићић.

Истичући значај очувања националног идентита, он је као заједнички циљ истакао просперитет у модерној држави, са што вишим стандардом грађана.

Заставе Републике су на јарбол подигли и замјеник градоначелника Марко Михајловић и предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.

Ђурђевић је оцијенио да сарадња Републике Српске и Србије никад није била боља.

- То се огледа не само кроз обиљежавање важних датума из наше историје, значајних манифестација које славимо заједно, него и кроз многе инвестиционе пројекте којима Србија директно помаже Републици Српској и свака локална заједница у Српској је то осјетила - рекао је он.

Према ријечима Ђурђевића, нема локалне заједнице у Српској у којој Србија није урадила неки инвестициони пројекат. Он је изразио захвалност што је Бијељина један од градова која је добила много таквих инвестиција.

- Једна од најважнијих ствари које радимо заједно је аутопут који ће повезати српске пријестонице Бањалуку и Београд и има много ствари у будућности којима се радујемо заједно - истакао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана