Мићић: Гас у граду могуће до краја године

Срна
Мићић: Гас у граду могуће до краја године

Бијељина - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је данас да би гасовод у Бијељини могао бити завршен до краја ове године јер су се стекли услови за наставак реализације овог посла.

"Добра вијест је, а наговијестио ју је недавно и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, да је Влада Српске донијела одлуку да направи анекс уговора о концесији за изградњу и довођење гаса у град Бијељину, што је још један од корака ближе да се и заврши посао који смо започели", рекао је Мићић на конференцији за новинаре.


Он је подсјетио да је у граду досад направљено 270 километара секундарне мреже, као и да је проблем био довођење гаса од Шепка до Бијељине.

"Својевремно је то било заустављено због жЈужног токаж, сад је реализација веома близу. Очекујемо да ће у четвртак на сједници Владе Српске бити донесена и одлука о општем интересу за мрежу гасовода од Бијељине до Шепка и гас би могао до краја године да буде и у Бијељини", рекао је Мићић.

Градоначелник Бијељине је рекао да је са министром пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Стевом Мирјанићем постигнут договор за оснивање тима за спровођење почетка изградње дринског насипа уз регулацију и ријеке Јање.

"Направљен је тим ресорног министарства на чијем челу је савјетник министра за водопровреду Михајло Стевановић, а у којем ће бити и представници тима за спровођење пројекта насипа ријеке Дрине, представници ЈУ жВоде Српскеж те представници града Бијељина заједно са предсједником мјесне заједнице Јања и замјеником градоначелника Бијељине", рекао је Мићић.

Он је додао да ће се настојати да активности буду убрзане, с обзиром на то да је Влада Српске из Фонда солидарности претходне седмице дозначила милион КМ за експропријацију.

"Уз ранијих 500.000 КМ које смо већ потрошили из средстава градског буџета мислимо да ћемо успјети завршити експропријацију, те да крајем јуна или почетком јула кренемо у реализацију дринског насипа на мјесту гдје се улива ријека Јања", рекао је Мићић.

Према његовим ријечима, ово су два посла од огромног значаја за Бијељину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана