„МГ Минд“ чисти канале, излов рибе у октобру

Срна
„МГ Минд“ чисти канале, излов рибе у октобру

ПРЊАВОР - Одбор повјерилаца стечајног дужника предузећа „Рибњак“ Прњавор изабрао је предузеће „МГ минд“ из Прњавора да чисти канале рибњака, рекла је јутрос Срни стечајни управник „Рибњак“ Прњавор Наташа Косић.

Она је навела да је прихваћена понуда „МГ минда“ као понуђача са најбољим условима који располаже потребном механизацијом за квалитетно извођење радова.

-Због немогућности приласка мјесту радова са обје стране канала за овај посао је потребан багер са “дугом руком”, што они имају. Јутрос је већ њихов представник изашао на терен да сагледа стање, а наредне седмице ћемо потписати уговор - рекла је Косићева.

Према њеним ријечима, уговорен је износ од око 2.900 КМ без ПДВ-а за вађење муља из канала у дужини од око 1.000 метара.

-Овдје је олакшавајућа околност што се муљ може оставити са стране канала, па нема потребе да се негдје даље одвози - рекла је Косићева.

Косићева је најавила да ће у складу са овоседмичном одлуком Одбора повјерилаца стечајног дужника, излов рибе у прњаворском рибњаку највјероватније почети у октобру.

-Како рибњаци одавно нису порибљавани незахвално је говорити о количинама расположиве рибе, али излов предвиђен за октобар потребан нам је као основни извор средства у процесу стечаја - рекла је Косићева.
У предузећу „Рибњак“ Прњавор запослено је седам радника.

Прњаворски „Рибњак“ у стечају је од јуна 2020. године. Виши привредни суд у Бањалуци је 28. јуна донио пресуду којом се забрањује продаја, отуђење и давање у закуп имовине „Рибњака“ у стечају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана