Месићи код Рогатице: Парастос за борце страдале у засједи

С. М.
Месићи код Рогатице: Парастос за борце страдале у засједи

РОГАТИЦА - Код спомен-обиљежја у близини моста на Прачи у рогатичком насељу Месићи јуче је служен парастос и положени вијенци у знак сјећања на борце Рогатичке бригаде Војске Републике Српске (ВРС) погинуле 1993. године уочи Светог великомученика Димитрија.

Наиме, група од осам бораца добила је задатак да обави дио послова у кругу Хидроелектране “Славиша Вајнер Чича” у Месићима. Задатак је успјешно обављен и у повратку на мосту преко ријеке Прача, борци који су били на тракторима, наишли су на засједу муслиманских екстремиста из Горажда из састава тзв. Армије БиХ. На лицу мјеста живот су изгубили Маринко Стјепановић (48), Томислав Пљеваљчић (33), Драган Делић (33), Ђорђе Мракић (32), Раденко Иконић (31). Милорад Петковић (42) тешко је рањен и подлегао је повредама наредног дана, а овај мучки напад преживио је тада 30-годишњи Милан Мутлак са пет тешких прострелних рана.

Парастос је служио старјешина цркве Свете тројице у Рогатици Предраг Масал уз присуство представника општинских борачких организација Рогатица и Ново Горажде и делегације Општинске управе у Рогатици на челу са начелником Милорадом Јагодићем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана