Меморијални шаховски турнир Срђану Трифковићу у част: Рогатичанину прво мјесто

С. М.
Меморијални шаховски турнир Срђану Трифковићу у част: Рогатичанину прво мјесто

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Први меморијални шаховски турнир у знак сјећања на Срђана Трифковића, познатог шахисту, још познатијег хуманитарца и народног гуслара, који је недавно преминуо у 68 години окупио је 33 такмичара сарајевско-романијске и горњодринске регије.

Турнир је одржан у Источном Сарајеву у организацији Градског одбора слијепих и слабовидних лица Источно Сарајево и има максималну подршку Шаховског клуба “Хендикеп”, док је покровитељ било Удружење пензионера из Источног Сарајева.

- Играло се на 33 плоче по швајцарском систему у девет кола са темпом игре десет минута по играчу уз додатних три секунде - рекао је предсједник клуба “Хендикеп” Момир Ашоња и један од иницијатора и главних носилаца организације турнира.

Међу учесницима турнира био је и ФИДЕ мајстор Предраг Батинић из клуба “Гласинац” са Сокоца, а сви остали су били категорисани шахисти.

Након занимљиве и стрпљиве вишесатне игре прво мјесто освојио је Драгослав Ивановић, члан ШК “Горски” из Рогатице.

Занимљиво да је, иако први, турнир изазвао велико интересовање међу љубитељима ове древне игре и посебно међу шахистима, од којих неки, због ограниченог броја и простора, нису могли добити прилику да покажу шта знају и умију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана